Auringonnousu-Angkor-Watin-temppelialueella

Kambodžan matkat

Angkor Wat ja khmerien valtakunta
Tonle-Sap-kelluva-kylä-Kambodža

Kambodžan matkat, joilla näet enemmän

Kambodžan matkan kohokohtia ovat retket Angkor Watin temppelialueelle ja khmerien valtakunnan viimeiseen pääkaupunkiin, Angkor Thomiin. Teemme myös retken Tonle Sap -järvelle ja sen kelluviin kyliin. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Kambodža

Vietnam ja Kambodza -matkalla keskitymme Angkorin alueeseen. Majoitumme viehättävässä Siem Reapissa ja teemme retkiä khmerien valtakunnan temppelialueille, Angkor Watiin, Angkor Thomiin ja Ta Prohmiin. Nämä upeat kulttuurikohteet ja muinaiset rakennukset taistelevat olemassa olostaan puiden juurten otteessa. Vapaapäivänä voit jatkaa temppeleihin tutustumista, tutkia Siem Reapin ostosmahdollisuuksia tai osallistua veneretkelle Tonle Sap-järvellä.

Syksyllä 2024 ohjelmaan palaa myös Indokiinan kiertomatkamme!

Yleistä Kambodzasta

Kambodžan kuningaskunta tunnetaan keskiaikaisista Angkor Watin ja Angkor Thomin hindulaisista ja buddhalaisista temppeleistä, mutta myös myöhempien aikojen punakhmerien hirmuhallinnosta.
Angkor oli 800-luvulta lähtien Kaakkois-Aasian mahtavin imperiumi, jonka kauppayhteydet ulottuivat kuudensadan vuoden ajan aina Intiaan saakka. Sen miljoonan asukkaan pääkaupunki oli kastelukanavineen, terassiviljelmineen ja temppeleineen tuhat vuotta sitten oletettavasti maailman suurin. Valtavat hiekkakivirakennelmat hautautuivat kuitenkin vuosisadoiksi kosteaan, läpitunkemattomaan viidakkoon, ennen kuin ranskalaiset löysivät ne vuonna 1860. Miksi maailman mahtavin imperiumi hylättiin, siitä keskustellaan tänäkin päivänä.

Ranskalais- ja japanilaismiehityksen jälkeen kuningas Sihanouk liittoutui sissipäällikkö Pol Potin kanssa. Vuonna 1975 alkoi demokratiakokeilu, jolle ei kaaosmaisuudessa ja julmuudessa löydy vertaa. Kansa pakotettiin asumaan maalle, lukeneisto surmattiin, ylhäältä määrättiin kaikesta; viidennes kansasta kuoli tai lähti pakoon. Kärsimyksen historiaa esitellään Toul Slengin Kansanmurhan museossa tai Cheung Ekin Kuoleman kentillä. Kambodžan nykyinen kuningas on Norodom Sihmoni, joka on toiminut kuninkaana vuodesta 2004. KJuninkaalla ei ole poliittista valtaa, vaan hän toimii lähinnä maansa keulakuvana.

Buddhalaisen Kambodžan pääelinkeinot ovat maatalous ja kalastus ja yhä enenevässä määrin myös matkailu. Molempia viimeksi mainittuja harjoitetaan Tonle Sapin järvellä. Järvi kuuluu Mekongin ja sen sivujokien muodostamaan kokonaisuuteen; monsuunin aikaan järvi leviää laajaksi tulvatasangoksi, kun Mekong syöttää Tonle Sapiin johtavaan jokeen valtavia vesimassoja. Kambodzalla on Siaminlahdella lyhyt rannikkoalue, jota nyt rakennetaan kiivasta vauhtia matkailijoiden käyttöön.

Matkailijalle paras ajankohta Kambodzan on loka-maaliskuu. Trooppisen monsuuni-ilmaston maassa on aina kuumaa ja kosteaa mutta varsinainen sadekausi on kesäkuusta lokakuuhun. Kambodzan uskonto on theravada-buddhalaisuus, kuten monissa muissakin Kaakkois-Aasian maissa.