Vehrea-luonto-Suriname-Olympia

Surinamen matkat

Trooppista sademetsää Surinamejoella
Sademetsaa-ja-paikallisia-asutuksia-Surinamejoen-varrella-Suriname

Surinamen matkat, joilla näet enemmän

Lähellä päiväntasaajaa sijaitseva Suriname on Etelä-Amerikan pienin itsenäinen valtio. Pääkaupunki Paramaribossa näet ainutlaatuista arkkitehtuuria ja Surinamejoella tutustut sademetsän ihmeisiin. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Suriname

Etelä-Amerikan koillisreunassa, Guyanan ja Ranskan Guaynan välissä sijaitseva Suriname on vielä turistivirtojen ulkopuolella. Surinamen luonnosta löytyy vielä laajoja trooppisia metsiä ja lukuisia kasvi- ja eläinlajeja, joita ei muualla tapaa.

Uutuusmatkallamme pääset nyt tutustumaan Surinamen pääkaupunkiin, Paramariboon sekä Surinamejoen sademetsäisiin maisemiin. Paramaribo on ainutlaatuinen arkkitehtuurin, kulttuurin ja uskonnon yhdistelmä, ja se on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa moskeijat, hindutemppelit, synagogat ja kirkot sijaitsevat vierekkäin. Siirtomaa-aikaan kukoistaneet kahvi- ja kaakaoplantaasit ja niiden kiehtova historia tulevat tutuksi Commewijnessä.

 

Yleistä Surainamesta

Surinamen asukkaista suurin osa asuu maan pohjoisosassa. Eteläinen osa on lähes kokonaan trooppista sademetsää. Surinamen pinta-alasta yli 80 % on metsää. Ilmasto on trooppinen, lämpötilat ovat lähes aina noin + 30 C, yölläkin + 20 ja ilmasto on kosteaa. Sateet tulevat yleensä joulu-tammikuussa ja huhti-elokuussa.

Surinamessa on 13 luontoreservaattia ja yksi luonnonpuisto. Näillä alueilla asuu mm jaguaareja, jättiläisvyötiäisiä, jättiläissaukkoja, tapiireja ja laiskiaisia. Apinalajeja on kahdeksan ja lintuja löytyy noin 700 eri lajia.

Suriname oli Alankomaiden siirtomaa vuodesta 1667 alkaen ja tunnettiin tuolloin nimellä Alankomaiden Guyana. Suriname sai itsehallinnon vuonna 1954 ja itsenäistyi lopullisesti vuonna 1975. Siirtomaa-aikana tänne kuumalle ja trooppiselle seudulle tuotiin ensin afrikkalaisia orjia tekemään töitä kahvi- ja teeviljelmillä ja myöhmmin myös väkeä mm Indonesiasta ja Intiasta. Järjestely aiheutti rotulevottomuuksia jo silloin ja vieläkin syntyperällä on politiikassa merkittävä osuus. Surinamessa on virallisena kielenä hollanti mutta sen lisäksi puhutaan espanjaa, sranania, hindiä, jaavaa ja kreolinenglantia.

Pääkaupunki Paramaribo on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungissa on ainutlaatuinen arkkitehtuuri, jossa hollantilainen tyyli yhdistyy paikallisiin rakennusmateriaaleihin ja -tekniikoihin.