Taiwanin kiertomatkalla tutustumme saarivaltion mielenkiintoiseen historiaan ja moderniin nykyelämään, upeaan ja monipuoliseen luontoon sekä monimuotoiseen ruokakulttuuriin. Käymme Tarokon rotkossa ja vanhassa Tainanin kaupungissa sekä Taiwanin pääkaupungissa, pilvenpiirtäjien Taipeissa.
Ihastu Taiwanin ainutlaatuisuuteen kiertomatkalla
Taiwanin kiertomatkamme alkaa pääkaupunki Taipeista, joka on nykyaikainen ja kiireinen aasialaiskaupunki pilvenpiirtäjineen, joista korkeimmalla kurottaa 509 metriä korkea Taipei 101. Seuraavana päivänä matkaamme luotijunalla Taiwanin vanhimpaan kaupunkiin Tainaniin. Vanhan pääkaupungin kapeat kujat, vanhat talot ja sadat temppelit edustavat perinteistä Taiwania parhaimmillaan. Tainanista siirrymme saaren lounaisrannikolle Kaohsiungiin, maan tärkeimpään satamakaupunkiin. Näemme kaupungin symboleiksi nousseet värikkäät tiikeri- ja lohikäärmepagodit ja vierailemme kymmenien Buddha-patsaiden Fo Guang Shan -luostarissa.
Saaren itärannikolla meitä odottavat kuumat kylvyt, upeat vuoristo- ja valtamerimaisemat sekä Tarokon kansallispuisto
Puiston 20 kilometriä pitkän Tarokon rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Kiertomatkamme päätteeksi palaamme Taipeihin, jossa tutustumme kaupungin moniin nähtävyyksiin. Näistä merkittävimpiin lukeutuu Kansallinen palatsimuseo, jonka mittaamattoman arvokkaista aarteista monet ovat kuuluneet Kiinan keisareiden kokoelmiin.
Ennen kotimatkaa vapautamme vielä taivaalle perinteiset taivaslyhdyt – kenties kera toiveemme palata vielä kerran tälle kauniille saarelle
Taiwanin vaihtelevat maisemat tarjoavat mieleenpainuvia näkymiä – rosoista vuoristoa, metsiä, vesiputouksia, kuumia lähteitä ja hiekka- ja kalliorantoja. Monimuotoinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita mm. Kiinasta ja Japanista. Meren antimet, liha, yrtit ja kasvikset ovat taiwanilaisen keittiön kulmakiviä. Tutustumme Taiwanin ruokakulttuuriin matkan hintaan sisältyvillä runsailla aterioilla.
Matkamme sisältää enemmän
Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito/täysihoito tulo- ja lähtöpäivää lukuunottamatta, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkajohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 700 €.
Matkaohjelma
A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Taipeihin.
2. päivä, torstai Saavumme Taipeihin klo 17.35. Majoitumme Taipein kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Taipei Riviera -hotelliin (★★★★).
3. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen nousemme 509 metriä korkean Taipei 101 -pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle, josta saamme hyvän kokonaiskuvan maan pääkaupungista. Pilvenpiirtäjä oli valmistuessaan vuonna 2004 maailman korkein.
Lounaan jälkeen matkaamme luotijunalla vajaassa parissa tunnissa Tainaniin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). Päivällinen (A, L, P)
4. päivä, lauantai Hollantilaiset perustivat Tainanin 1600-luvun alkupuolella hallinto- ja kauppatukikohdakseen. Ming-kenraali Koxinga tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin historiallisiin maamerkkeihin ja syömme lounaan.
Iltapäivällä hieman yli tunnin bussimatka Kaohsiungiin. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)
5. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Kaohsiungin ja lähistön nähtävyyksiin. Vierailemme ensin lootusjärven rannalla sijaitsevilla seitsemänkerroksisilla tiikeri- ja lohikäärmepagodeilla, joita pidetään Kaohsiungin symboleina. Kierroksemme jatkuu kaupungin ulkopuolelle Fo Guang Shan -luostariin, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Kaupungin läheisyydestä huolimatta arvostettu luostari tarjoaa rauhallisen keitaan viheralueineen ja temppeleineen. Luostarialueella on kymmenittäin Buddha-patsaita, joista yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Lounaan jälkeen palaamme kaupunkiin. Teemme lyhyen lauttamatkan ja vierailemme taiwanilaista nykytaidetta esittelevässä Pier 2 -taidekeskuksessa. Illalla voi halutessaan poiketa hotellin lähellä olevilla yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Quagliatan näyttävä lasitaideteos. (A, L)
6. päivä, maanantai Jatkamme matkaamme bussilla (n. 4 tuntia) saaren itäosiin, Dawuvuoriston juurella sijaitsevaan pieneen Chihpenin kylpyläkaupunkiin. Syömme lounaan matkan varrella ja pysähdymme ihailemaan upeita rannikkomaisemia Duoliangissa. Japanilaiset jättivät perintönä saarelle kylpyläkulttuurin, joka hiipui hiljalleen Japanin vallan jälkeen. Tällä vuosituhannella se on kuitenkin taas nostettu uuteen kukoistukseen. Majoitumme iltapäivällä hyvään keskitason Royal Chihpen -hotelliin (★★★★★), jossa on mahdollista nauttia hotellin maksuttomista ja lisämaksullisista kylpyläpalveluista. Päivällinen hotellissa. (A, L, P)
7. päivä, tiistai Aamulla lähdemme bussilla (n. 180 km) itärannikkoa ylös kohti Hualienin kaupunkia. Ajoreittimme seurailee rantaviivaa ja vaihtelevat maisemat tarjoavat näkymiä vuorille, hiekkarannoille ja aavalle Tyynellemerelle. Syömme matkan varrella lounaan. Piipahdamme myös Sanxiantain pikkusaarelle, jonka yhdistää pääsaareen merilohikäärmeen muotoinen 400 metriä pitkä kävelysilta. Kävelemme saarelle hienoista maisemista nauttien. Saaren korkeimman kohdan muodostaa kolme valtavaa kiveä, jotka ovat synnyttäneet legendan kolmesta kiinalaisesta pyhimyksestä, jotka muinoin vierailivat saarella. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Hualieniin, jossa majoitumme 2 yöksi Hualienin kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Lakeshore Hualien -hotelliin ja syömme päivällisen (★★★★). (A, L, P)
8. päivä, keskiviikko Tarokon rotko on edelleen suurelta osin suljettu keväisen maanjäristyksen vuoksi. Onneksi pieni osa kansallispuistosta on kuitenkin jo avattu uudelleen, joten saamme pienen kurkistuksen puiston saloihin.
Lähdemme liikenteeseen aamiaisen jälkeen ja ajomatka Tarokoon kestää noin tunnin. Tarokon rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Näemme mm. Tarokon maamerkin, kiinalaisen palatsiarkkitehtuurin inspiroiman holvikaaren. Vierailemme myös Tarokon luontokeskuksessa, joka esittelee Tarokon geologiaa, ekologiaa ja nähtävyyksiä.
Palaamme takaisin Hualieniin alkuiltapäivästä. Lounaan jälkeen vierailemme Gang Tianin temppelissä, joka on sivutemppeleineen ja useine kerroksineen Hualienin alueen suurin temppeli. Temppeli on omistettu jumalatar Matsulle, joka syntyi Kiinassa vuonna 960 ja jota palvotaan laajalti Kaakkois-Aasiassa. Ennen hotellilla paluuta pistäydymme vielä kaupungin pohjoispuolelle kauniista merellistä maisemistaan kuululle Qixingtanin alueelle. Selkeällä säällä täältä voi nähdä kauas pohjoiseen ja aina Qingshuin kallioille saakka. (A, L, P)
9. päivä, torstai Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Pysähdymme ihailemaan maisemia Qingshuissa, jossa rantakallio on yli 1000 metriä korkea ja putoaa lähes pystysuoraan mereen. Taipeihin saavuttuamme pistäydymme mahtipontisella vapaudenaukiolla. Aukiolla seisovat monet pääkaupungin merkkirakennukset, joista tärkein on Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komea muistohalli. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 3 yöksi jo tuttuun Taipei Riviera -hotelliin. (A, L, P)
10. päivä, perjantai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Käymme myös Taipein vanhimmassa, 1700-luvulla rakennetussa Longshanin temppelissä. Lounaan jälkeen pistäydymme vielä vilkkaalla Dihua-kävelykadulla, jonne kaupunkilaiset tulevat ostamaan kiinalaisia lääkeyrttejä ja ruokatarvikkeita. (A, L)
11. päivä, lauantai Tänään teemme retken saaren koillisrannikolle. Ajamme ensin bussilla Keelungiin, joka on Kaohsiungin ohella Taiwanin tärkeimpiä satamakaupunkeja. Keelungin sataman suulla sijaitsee historiallinen Hepingin saari, jonne ajamme siltaa pitkin. 1600-luvun alussa espanjalaiset hallitsivat aluetta ja linnoittavat saaren kauppatukikohtansa suojaksi. Vuosisatojen saatossa saarta ovat hallinneet myös hollantilaiset, ranskalaiset ja japanilaiset. Tutustumme saaren nähtävyyksiin ja erikoiseen tuulen ja meren aiheuttaman eroosion synnyttämään maisemaan.
Lounaan jälkeen retkemme jatkuu tunnelmalliseen Shifenin pikkukaupunkiin, joka oli vielä 1950-luvulla kukoistava kaivoskaupunki. Kaupunki kuitenkin hiljeni kaivostoiminnan loputtua ja nyttemmin se on ”löydetty uudestaan”. Kaupungin kujilla on mukava tehdä tutkimusretkiä ja lähellä sijaitsevat myös hienot vesiputoukset. Ennen paluuta Taipeihin vapautamme vielä taivaalle perinteiset silkkipaperista valmistetut taivaslyhdyt toiveidemme kera. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)
12. päivä, sunnuntai Tänään meillä on vapaa-aikaa, ennen kuin suuntaamme lentokentälle. Huoneet saamme pitää lähtöön asti. Paluulentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 22.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) kohti Helsinkiä. (A)
13. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin aamulla klo 11.35.
A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Taipeihin.
2. päivä, torstai Saavumme Taipeihin klo 17.35. Majoitumme Taipein kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason The Landis Taipei -hotelliin (★★★★★).
3. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen nousemme 509 metriä korkean Taipei 101 -pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle, josta saamme hyvän kokonaiskuvan maan pääkaupungista. Pilvenpiirtäjä oli valmistuessaan vuonna 2004 maailman korkein.
Lounaan jälkeen matkaamme luotijunalla vajaassa parissa tunnissa Tainaniin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). Päivällinen (A, L, P)
4. päivä, lauantai Hollantilaiset perustivat Tainanin 1600-luvun alkupuolella hallinto- ja kauppatukikohdakseen. Ming-kenraali Koxinga tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin historiallisiin maamerkkeihin ja syömme lounaan.
Iltapäivällä hieman yli tunnin bussimatka Kaohsiungiin. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)
5. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Kaohsiungin ja lähistön nähtävyyksiin. Vierailemme ensin lootusjärven rannalla sijaitsevilla seitsemänkerroksisilla tiikeri- ja lohikäärmepagodeilla, joita pidetään Kaohsiungin symboleina. Kierroksemme jatkuu kaupungin ulkopuolelle Fo Guang Shan -luostariin, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Kaupungin läheisyydestä huolimatta arvostettu luostari tarjoaa rauhallisen keitaan viheralueineen ja temppeleineen. Luostarialueella on kymmenittäin Buddha-patsaita, joista yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Lounaan jälkeen palaamme kaupunkiin. Teemme lyhyen lauttamatkan ja vierailemme taiwanilaista nykytaidetta esittelevässä Pier 2 -taidekeskuksessa. Illalla voi halutessaan poiketa hotellin lähellä olevilla yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Quagliatan näyttävä lasitaideteos. (A, L)
6. päivä, maanantai Jatkamme matkaamme bussilla (n. 4 tuntia) saaren itäosiin, Dawuvuoriston juurella sijaitsevaan pieneen Chihpenin kylpyläkaupunkiin. Syömme lounaan matkan varrella ja pysähdymme itärannikolle ihailemaan upeita maisemia. Japanilaiset jättivät perintönä saarelle kylpyläkulttuurin, joka hiipui hiljalleen Japanin vallan jälkeen. Tällä vuosituhannella se on kuitenkin taas nostettu uuteen kukoistukseen. Majoitumme iltapäivällä hyvään keskitason Royal Chihpen -hotelliin (★★★★★), jossa on mahdollista nauttia hotellin maksuttomista ja lisämaksullisista kylpyläpalveluista. Päivällinen hotellissa. (A, L, P)
7. päivä, tiistai Aamulla lähdemme bussilla (n. 180 km) itärannikkoa ylös kohti Hualienin kaupunkia. Ajoreittimme seurailee rantaviivaa ja vaihtelevat maisemat tarjoavat näkymiä vuorille, hiekkarannoille ja aavalle Tyynellemerelle. Syömme matkan varrella lounaan. Piipahdamme myös Sanxiantain pikkusaarelle, jonka yhdistää pääsaareen merilohikäärmeen muotoinen 400 metriä pitkä kävelysilta. Kävelemme saarelle hienoista maisemista nauttien. Saaren korkeimman kohdan muodostaa kolme valtavaa kiveä, jotka ovat synnyttäneet legendan kolmesta kiinalaisesta pyhimyksestä, jotka muinoin vierailivat saarella. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Hualieniin, jossa majoitumme 2 yöksi Hualienin kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Lakeshore Hualien -hotelliin ja syömme päivällisen (★★★★). (A, L, P)
8. päivä, keskiviikko Aamulla lähdemme retkelle Tarokon kansallispuistoon, jonne ajomatka kestää noin tunnin. Tarokon kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Käymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Teemme puistossa myös pienen kävelyn ja tutustumme Tarokon luontoon ja pinnanmuodostukseen. Iltapäivällä palaamme takaisin Hualieniin. (A, L, P)
Huom. Tarokon rotko on korjaustöiden vuoksi suljettu yleisöltä toistaiseksi. Mikäli luonnonpuisto ei matkamme alkuun mennessä avaudu, varaamme oikeuden vaihtaa päivän retkiohjelman muuhun kohteeseen Hualienin alueella.
9. päivä, torstai Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Pysähdymme ihailemaan maisemia Qingshuissa, jossa rantakallio on yli 1000 metriä korkea ja putoaa lähes pystysuoraan mereen. Taipeihin saavuttuamme pistäydymme mahtipontisella vapaudenaukiolla. Aukiolla seisovat monet pääkaupungin merkkirakennukset, joista tärkein on Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komea muistohalli. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 3 yöksi jo tuttuun The Landis Taipei -hotelliin. (A, L, P)
10. päivä, perjantai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Käymme myös Taipein vanhimmassa, 1700-luvulla rakennetussa Longshanin temppelissä. Lounaan jälkeen pistäydymme vielä vilkkaalla Dihua-kävelykadulla, jonne kaupunkilaiset tulevat ostamaan kiinalaisia lääkeyrttejä ja ruokatarvikkeita. (A, L)
11. päivä, lauantai Tänään teemme retken saaren koillisrannikolle. Ajamme ensin bussilla Keelungiin, joka on Kaohsiungin ohella Taiwanin tärkeimpiä satamakaupunkeja. Keelungin sataman suulla sijaitsee historiallinen Hepingin saari, jonne ajamme siltaa pitkin. 1600-luvun alussa espanjalaiset hallitsivat aluetta ja linnoittavat saaren kauppatukikohtansa suojaksi. Vuosisatojen saatossa saarta ovat hallinneet myös hollantilaiset, ranskalaiset ja japanilaiset. Tutustumme saaren nähtävyyksiin ja erikoiseen tuulen ja meren aiheuttaman eroosion synnyttämään maisemaan.
Lounaan jälkeen retkemme jatkuu tunnelmalliseen Shifenin pikkukaupunkiin, joka oli vielä 1950-luvulla kukoistava kaivoskaupunki. Kaupunki kuitenkin hiljeni kaivostoiminnan loputtua ja nyttemmin se on ”löydetty uudestaan”. Kaupungin kujilla on mukava tehdä tutkimusretkiä ja lähellä sijaitsevat myös hienot vesiputoukset. Ennen paluuta Taipeihin vapautamme vielä taivaalle perinteiset silkkipaperista valmistetut taivaslyhdyt toiveidemme kera. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)
12. päivä, sunnuntai Tänään meillä on vapaa-aikaa, ennen kuin suuntaamme lentokentälle. Huoneet saamme pitää lähtöön asti. Paluulentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 21.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) kohti Helsinkiä. (A)
13. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin aamulla klo 10.35.
A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu, ehdot ja hinnat julkaistaan noin 10 kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770
Alustava hinta-arvio noin 3 650 €/henkilö(2h huoneessa)
ALUSTAVA MATKAOHJELMA
1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Taipeihin.
2. päivä, torstai Saavumme Taipeihin klo 17.35. Majoitumme Taipein kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason The Landis Taipei -hotelliin (★★★★★).
3. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen nousemme 509 metriä korkean Taipei 101 -pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle, josta saamme hyvän kokonaiskuvan maan pääkaupungista. Pilvenpiirtäjä oli valmistuessaan vuonna 2004 maailman korkein.
Lounaan jälkeen matkaamme luotijunalla vajaassa parissa tunnissa Tainaniin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). Päivällinen (A, L, P)
4. päivä, lauantai Hollantilaiset perustivat Tainanin 1600-luvun alkupuolella hallinto- ja kauppatukikohdakseen. Ming-kenraali Koxinga tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin historiallisiin maamerkkeihin ja syömme lounaan.
Iltapäivällä hieman yli tunnin bussimatka Kaohsiungiin. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)
5. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Kaohsiungin ja lähistön nähtävyyksiin. Vierailemme ensin lootusjärven rannalla sijaitsevilla seitsemänkerroksisilla tiikeri- ja lohikäärmepagodeilla, joita pidetään Kaohsiungin symboleina. Kierroksemme jatkuu kaupungin ulkopuolelle Fo Guang Shan -luostariin, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Kaupungin läheisyydestä huolimatta arvostettu luostari tarjoaa rauhallisen keitaan viheralueineen ja temppeleineen. Luostarialueella on kymmenittäin Buddha-patsaita, joista yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Lounaan jälkeen palaamme kaupunkiin. Teemme lyhyen lauttamatkan ja vierailemme taiwanilaista nykytaidetta esittelevässä Pier 2 -taidekeskuksessa. Illalla voi halutessaan poiketa hotellin lähellä olevilla yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Quagliatan näyttävä lasitaideteos. (A, L)
6. päivä, maanantai Jatkamme matkaamme bussilla (n. 4 tuntia) saaren itäosiin, Dawuvuoriston juurella sijaitsevaan pieneen Chihpenin kylpyläkaupunkiin. Syömme lounaan matkan varrella ja pysähdymme itärannikolle ihailemaan upeita maisemia. Japanilaiset jättivät perintönä saarelle kylpyläkulttuurin, joka hiipui hiljalleen Japanin vallan jälkeen. Tällä vuosituhannella se on kuitenkin taas nostettu uuteen kukoistukseen. Majoitumme iltapäivällä hyvään keskitason Royal Chihpen -hotelliin (★★★★★), jossa on mahdollista nauttia hotellin maksuttomista ja lisämaksullisista kylpyläpalveluista. Päivällinen hotellissa. (A, L, P)
7. päivä, tiistai Aamulla lähdemme bussilla (n. 180 km) itärannikkoa ylös kohti Hualienin kaupunkia. Ajoreittimme seurailee rantaviivaa ja vaihtelevat maisemat tarjoavat näkymiä vuorille, hiekkarannoille ja aavalle Tyynellemerelle. Syömme matkan varrella lounaan. Piipahdamme myös Sanxiantain pikkusaarelle, jonka yhdistää pääsaareen merilohikäärmeen muotoinen 400 metriä pitkä kävelysilta. Kävelemme saarelle hienoista maisemista nauttien. Saaren korkeimman kohdan muodostaa kolme valtavaa kiveä, jotka ovat synnyttäneet legendan kolmesta kiinalaisesta pyhimyksestä, jotka muinoin vierailivat saarella. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Hualieniin, jossa majoitumme 2 yöksi Hualienin kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Lakeshore Hualien -hotelliin ja syömme päivällisen (★★★★). (A, L, P)
8. päivä, keskiviikko Aamulla lähdemme retkelle Tarokon kansallispuistoon, jonne ajomatka kestää noin tunnin. Tarokon kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Käymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Teemme puistossa myös pienen kävelyn ja tutustumme Tarokon luontoon ja pinnanmuodostukseen. Iltapäivällä palaamme takaisin Hualieniin. (A, L, P)
9. päivä, torstai Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Pysähdymme ihailemaan maisemia Qingshuissa, jossa rantakallio on yli 1000 metriä korkea ja putoaa lähes pystysuoraan mereen. Taipeihin saavuttuamme pistäydymme mahtipontisella vapaudenaukiolla. Aukiolla seisovat monet pääkaupungin merkkirakennukset, joista tärkein on Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komea muistohalli. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 3 yöksi jo tuttuun The Landis Taipei -hotelliin. (A, L, P)
10. päivä, perjantai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Käymme myös Taipein vanhimmassa, 1700-luvulla rakennetussa Longshanin temppelissä. Lounaan jälkeen pistäydymme vielä vilkkaalla Dihua-kävelykadulla, jonne kaupunkilaiset tulevat ostamaan kiinalaisia lääkeyrttejä ja ruokatarvikkeita. (A, L)
11. päivä, lauantai Tänään teemme retken saaren koillisrannikolle. Ajamme ensin bussilla Keelungiin, joka on Kaohsiungin ohella Taiwanin tärkeimpiä satamakaupunkeja. Keelungin sataman suulla sijaitsee historiallinen Hepingin saari, jonne ajamme siltaa pitkin. 1600-luvun alussa espanjalaiset hallitsivat aluetta ja linnoittavat saaren kauppatukikohtansa suojaksi. Vuosisatojen saatossa saarta ovat hallinneet myös hollantilaiset, ranskalaiset ja japanilaiset. Tutustumme saaren nähtävyyksiin ja erikoiseen tuulen ja meren aiheuttaman eroosion synnyttämään maisemaan.
Lounaan jälkeen retkemme jatkuu tunnelmalliseen Shifenin pikkukaupunkiin, joka oli vielä 1950-luvulla kukoistava kaivoskaupunki. Kaupunki kuitenkin hiljeni kaivostoiminnan loputtua ja nyttemmin se on ”löydetty uudestaan”. Kaupungin kujilla on mukava tehdä tutkimusretkiä ja lähellä sijaitsevat myös hienot vesiputoukset. Ennen paluuta Taipeihin vapautamme vielä taivaalle perinteiset silkkipaperista valmistetut taivaslyhdyt toiveidemme kera. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)
12. päivä, sunnuntai Tänään meillä on vapaa-aikaa, ennen kuin suuntaamme lentokentälle. Huoneet saamme pitää lähtöön asti. Paluulentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 21.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) kohti Helsinkiä. (A)
13. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin aamulla klo 10.35.
Varaa matka omalle ryhmällesi
Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.
Matka omalle ryhmällesiHinta, sisältö ja ehdot
Taiwanin kiertomatka- reittilennot turistiluokassa
- lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
- majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
- ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä vähintään puolihoito)
- ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
- palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
- lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
- juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
- suomalainen matkanjohto
Matkan ehdot ja ohjeet
Taiwanin kiertomatkaLisämaksu 1h huoneesta on 6.11.2024 lähdöllä 700 €, 26.3.2025 lähdöllä 800 €.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.
Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot.
Peruutusajankohta Peruutuskulut/henkilö
- viim. 91 vrk ennen matkan alkua 150 €
- 90–61 vrk ennen matkan alkua 250 €
- 60–46 vrk ennen matkan alkua 350 €
- 45–36 vrk ennen matkan alkua 550 €
- 35–21 vrk ennen matkan alkua 70 % matkan hinnasta
- 20–9 vrk ennen matkan alkua 80 % matkan hinnasta
- alle 9 vrk ennen matkan alkua 95 % matkan hinnasta
Matkan hinta perustuu 6.11.2024 lähdön osalta 12.12.2023 (26.3.2025 lähdön osalta 27.5.2024) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.
Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.
Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.
Kokemuksia
Hyvä tietää Taiwanin kiertomatkasta
Paras aika matkustaa Taiwaniin on kevät ja loppusyksy. Lämpötilat ovat päivisin noin +25 – +20C, yöllä noin +18C. Sateita ei yleensä juuri ole mutta toki kuurosateiden mahdollisuus on olemassa. Taiwanissa säätila saattaa vaihtua nopeasti saman päivänkin aikana.
Tärkein matkavaruste on mukavat kävelykengät, lenkkitossut tai vastaavat. Kohteissa kävellään paljon, myös epätasaisilla pinnoilla. Pukeutumisen suhteen suosittelemme kerrospukeutumista vaihtelevan sään vuoksi. Sateelta ja tuulelta suojaava kevyt takki on hyvä olla myös mukana.
Taiwanin valuutta on uusi Taiwanin dollari (TWD), joita voi ainakin etukäteistilauksella saada Suomestakin. Valuutanvaihto onnistuu myös maahan saavuttaessa. Yleisimmät luottokortit käyvät esim. hotelleissa ja suuremmissa liikkeissä. Käteistä käytetään vielä melko yleisesti. Varsinkin ruuhkaisilla ilta- ja yötoreilla on hyvä olla tarkkaavainen, sillä tungoksessa saattaa olla taskuvarkaita liikkeellä.